منظور از پیشنهاد کاملاً نقد برای کل سهام چیست؟

28 دی 1401

دقیقه

شرکت خریدار از پیشنهاد پرداخت کاملاً نقد برای خرید کل سهام شرکتی دیگر استفاده می‌کند. این پیشنهاد روشی برای تکمیل قرارداد تملیک است. پرداخت اضافه بها نسبت به مبلغ فعلی قیمت سهام یکی از روش‌های جذاب‌تر کردن معامله و جلب رضایت سهامداران فروشنده مردد است.

شرکت خریدار از پیشنهاد پرداخت کاملاً نقد برای خرید کل سهام شرکتی دیگر استفاده می‌کند. این پیشنهاد روشی برای تکمیل قرارداد تملیک است. پرداخت اضافه بها نسبت به مبلغ فعلی قیمت سهام یکی از روش‌های جذاب‌تر کردن معامله و جلب رضایت سهامداران فروشنده مردد است.

نکات کلیدی

  • پیشنهاد کاملاً نقد برای خرید کل سهام پیشنهادی از سوی شرکت خریدار برای خرید نقدی سهام شرکتی دیگر از سهامدارانش است.
  • خریدار ممکن است با پیشنهاد پرداخت اضافه بها معامله را برای سهامداران شرکت هدف جذاب‌تر کند.
  • اگر شرکت ترکیبی جدید منجر به صرفه‌جویی در هزینه‌ها یا بهبود بیشتر عملکرد شرکت هدف گردد، سهامداران شرکت خریداری‌شده نیز ممکن است سود سرمایه‌ای کسب کنند.

سازوکار پیشنهاد کاملاً نقد برای کل سهام چگونه انجام می شود

سهامداران شرکت خریداری‌شده به‌ویژه در مواردی که شرکت به روش اضافه بها تملیک شده باشد ممکن است شاهد افزایش قیمت سهام خود باشند. حتی در معاملات نقدی نیز درباره قیمت سهام شرکت هدف مذاکره می‌شود و قیمت توافق شده در معامله تملیک می‌تواند بسیار بالاتر از قیمت جاری سهام شرکت هدف باشد. درنتیجه، سهامداران شرکت خریداری‌شده به‌ویژه اگر شرایط شرکت هدف پس از تملیک بهتر شود، ممکن است سود سرمایه ای قابل‌توجهی نیز کسب کنند.

برای مثال، تملیک ممکن است صرفه‌جویی‌هایی برای خریدار در قالب کاهش هزینه کارکنان یا حذف فن‌آوری و سیستم‌های اضافی داشته باشد. اگرچه اخراج ازنظر کارمندان نامطلوب است، ولی برای شرکت ترکیبی جدید به معنای افزایش حاشیه سود از طریق کاهش هزینه‌ها است. اخراج کارکنان می‌تواند به معنای افزایش قیمت سهام سهامداران شرکت خریداری‌شده و شاید شرکت خریدار نیز باشد.

همچنین، اگر آینده شرکت روشن نباشد یا اگر قیمت سهام شرکت خریداری‌شده مطلوب نباشد، سهامداران این فرصت را دارند که با توجه به افزایش قیمت سهام خود در اثر اخبار مثبت ناشی از تملیک، آن را با اضافه بها به شرکت خریدار بفروشند.

پول نقد از کجا می‌آید؟

شرکت خریدار ممکن است کل وجوه نقد موردنیاز معامله کاملاً نقدی برای کل سهام را در ترازنامه‌ خود نداشته باشد که در این صورت می‌تواند از بازار سرمایه یا اعتباردهندگان برای تامین سرمایه لازم استفاده کند.

ارائه اوراق قرضه یا حقوق صاحبان سهام

شرکت خریدار می‌تواند اوراق قرضه جدیدی منتشر کند. این اوراق ابزارهای بدهی با نرخ بهره ثابتی پس از سررسیدشان هستند. سرمایه‌گذاران با خرید اوراق قرضه، پول نقد وارد شرکت منتشر کننده اوراق می‌کنند و در عوض در تاریخ سررسید اوراق، اصل پولشان را به همراه سودش دریافت می‌کنند.

اگر شرکت تملیک کننده سهامی عام نباشد، می‌تواند سهامش را از طریق IPO یا عرضه اولیه به سرمایه‌گذاران عرضه و پول نقد دریافت کند. شرکت‌های سهامی عام موجود نیز می‌توانند سهام بیشتری را برای تامین وجه نقد موردنیاز تملیک منتشر کنند.

وام

شرکت می‌تواند از یک بانک یا موسسه مالی وام بگیرد. بااین‌حال، هزینه‌های خدمات بدهی در صورت بالا بودن نرخ‌های بهره ممکن است مانع از تملیک شوند. سرمایه موردنیاز تملیک می‌تواند بالغ بر چندین میلیارد دلار شود و چنین وام بزرگی احتمالاً باید از چندین بانک تامین گردد که به‌نوبه خود بر پیچیدگی معامله می‌افزاید. همچنین، اضافه شدن چنین بدهی زیادی به ترازنامه شرکت ممکن است مانع از پرداخت وامی جدید به شرکت ترکیبی جدید در آینده شود. بدهی مازاد و پرداخت‌ سود وام نیز ممکن است جریان نقدی شرکت جدید را تضعیف کند و مدیریت قادر به سرمایه‌گذاری در فرصت‌های جدید و فناوری‌های افزایش‌دهنده درآمد نباشد.

محدودیت معاملات کاملاً نقدی برای کل سهام

محدودیت معاملات کاملاً نقدی برای کل سهام

هرچند معامله نقدی راهی آسان و سرراست برای تملیک شرکتی دیگر به نظر می‌رسد، اما همیشه هم این‌طور نیست. اگر شرکت خریده شده خودش یا برخی نهادهایش در سایر کشورها واقع شده باشند، نرخ ارز این کشورها می‌تواند بر پیچیدگی و هزینه معامله بیفزاید. برای مثال، اگر قرار باشد قرارداد تملیک در تاریخ خاصی انجام شود ولی به تأخیر بیفتد، مبلغ معامله در تاریخ جدید با توجه به نوسانات روزانه نرخ ارز متفاوت خواهد بود. درنتیجه، ریسک تغییرات نرخ ارز می‌تواند تاثیر قابل‌توجهی روی قیمت معامله داشته باشد.

مشکل معاملات کاملاً نقدی برای کل سهام از دیدگاه سهامداران این است که فروش سهامشان مشمول مالیات است. حتی اگر سهامشان را همراه با اضافه بها به خریدار بفروشند، اگر قیمت فروششان بالاتر از قیمت خرید اولیه‌شان باشد ممکن است بخش قابل‌توجهی از درآمدشان را در قالب مالیات از دست بدهند. بااین‌حال، تمام سهامی که با قیمتی بالاتر از بهای تمام شده سهام فروخته شوند مشمول مالیات هستند. درنتیجه، این روش فروش ازنظر مالیاتی تفاوت چندانی با فروش عادی در بازار ثانویه ندارد.

یکی دیگر از روش‌های تملیک، پیشنهاد شرکت خریدار به سهامداران شرکت هدف برای واگذاری کل سهامشان در شرکت هدف در ازای دریافت سهام شرکت تملیک کننده است. چنین معاملاتی مشمول مالیات نیستند. شرکت خریدار می‌تواند ترکیبی از پول نقد و سهام را نیز برای خرید سهام شرکت هدف پیشنهاد کند.

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

همه چیز درباره ادغام و تملیک

loader

لطفا شکبیا باشید...